Kingcase | ReumaBeweegdag
21756
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21756,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

ReumaBeweegdag

Beweegdag voor 400 reumapatiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

ReumaBeweegdag

Op zaterdag 8 oktober 2011 hebben 400 reumapatiënten en begeleiders de mogelijkheid aangegrepen om kennis te maken met verschillende vormen van bewegen. De workshops varieerden van foxtrot tot zumba en van koersbal tot volleybal, dit alles onder professionele begeleiding. Bij alle workshops werd rekening gehouden met de mogelijkheden van de patiënten met een reumatoïde aandoening.

De ReumaBeweegdag organiseer ik met Juliette Grimbergen onder het label Ontdek Bewegen. De ReumaBeweegdag in ’s-Hertogenbosch organiseerden we in opdracht van de Reumatologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij willen de reumapatiënten uit hun regio de kans geven om kennis te maken met vele vormen van beweging, met het doel om patiënten blijvend te laten bewegen.

Bullits

  • 400 Reumapatienten
  • Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Volgen workshops aangepast bewegen
  • Doel: patienten blijvend te laten bewegen

Quote

Mirjam Ottow was één van de bezoekers van de ReumaBeweegdag, ze heeft zelf een reumatische aandoening. “Het is zeer belangrijk om te bewegen, maar ik ben eigenlijk helemaal geen sportief type. Ik vind het daarom heel erg leuk dat je vandaag wat dingen kan uitproberen. Die vrijblijvendheid is erg fijn! Ik heb net ook veel informatie gekregen bij een informatiestand. Aan zo’n dag had ik echt behoefte!”