Kingcase | Strategische interventies
21866
post-template-default,single,single-post,postid-21866,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Strategische interventies

Events als waardevol managementtool

Strategische interventies

Al jaren werk ik samen met LiveHouse, bureau voor Live Communicatie. In het Financieel Dagblad vertelt mijn collega Nicoline van Straten hoe LiveHouse events ontwerpt en begeleidt als strategische interventies, die u doeltreffend kunt inzetten als waardevolle managementtool.

Live communicatie is het meest ‘zware’ communicatiemiddel dat je kunt inzetten bij interne verandertrajecten. LiveHouse gaat uit van een integrale aanpak met medewerking van alle betrokkenen: je kunt een onderdeel van een systeem pas begrijpen als je je realiseert dat je er onderdeel van bent en ook het grotere geheel ziet. Dit geldt voor alle medewerkers van een organisatie, van hoog tot laag. Mensen hebben behoefte deel uit te maken van een groter geheel. Deze verbondenheid met het bedrijf is de bron waaraan ze een gevoel van veiligheid ontlenen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mensen vanuit het gehele bedrijf een collectieve toekomst te laten ontwerpen, waar zij ook na het evenement actief mee zullen zijn. Van Straten: “Mensen gezamenlijk laten nadenken, betekent dat zij zich deelgenoot voelen en dat gevoel van betrokkenheid en zich gerespecteerd weten meenemen in hun dagelijkse werk. Je krijgt een multiplier-effect als mensen elkaar hun winnende inzichten doorgeven. Het mooiste voorbeeld daarvan zijn werknemers van een bedrijf waar wij in 2010 een strategisch verandertraject mee deden; ze spreken nu nog steeds van de tijd voor het event en erna. Het was een gezamenlijk omslagpunt naar een verbeterde werksfeer en een hogere productiviteit.”

Lees het gehele FD artikel. “Live communicatie is het meest ‘zware’ communicatiemiddel dat je kunt inzetten bij interne verandertrajecten.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.