Kingcase | Hartpatienten ontdekken bewegen
21750
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21750,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Hartpatienten ontdekken bewegen

Workshops aangepast bewegen voor hartpatiënten UMCU

Hartpatienten ontdekken bewegen

De eerste Hart Beweegdag in Utrecht was een moverende dag! In opdracht van de afdeling cardiologie van het UMC Utrecht organiseerden Juul4U en KingCase een dag vol beweging voor hartpatiënten. Patiënten maakten kennis met vele vormen van bewegen om te ervaren wat bewegen voor ze kan betekenen. Na een gezamenlijke warming-up door oud-schaatscoach Leen Pfrommer (zelf hartpatiënt) kozen bezoekers uit actieve workshops: zumba, pilatus, tennis, nordic walking, badminton, tafeltennis, karate of yoga, alles gegeven door speciaal opgeleide sportleiders. Cardiologen van het UMC Utrecht verzorgden interactieve presentaties en op de informatiemarkt waren diverse sportaanbieders aanwezig. Doelstelling van de Patiënten Beweegdagen is patiënten te motiveren tot structureel bewegen. Een enthousiaste deelneemster: “Ik ben gisteren op de Hart Beweegdag geweest en heb daar genoten van allerlei leuke workshops op het gebied van beweging: zumba, taichi, salsa, bowls, karate (!), tafeltennis, ontspanning. Sfeer was goed, enorm veel gelachen!”

 

Bullits

  • Hartpatienten van UMCU
  • Volgen workshops van locale aanbieders
  • Cardiologen UMCU geven presentaties
  • Informatiemarkt
  • Lidmaatschap van beweegclubs volgt

Quote

Een enthousiaste deelneemster: "Ik ben gisteren op de Hart Beweegdag geweest en heb daar genoten van allerlei leuke workshops op het gebied van beweging: zumba, taichi, salsa, bowls, karate (!), tafeltennis, ontspanning. Sfeer was goed, enorm veel gelachen!"